Switch F10 dual/one panel...Folder tree remains hidden

Bugs and other issues or requests which have been resolved.
Post Reply
Message
Author
MdJ
Posts: 16
Joined: 06.05.2013, 21:05

Switch F10 dual/one panel...Folder tree remains hidden

#1 Post by MdJ » 08.08.2014, 22:18

Switch F10 dual/one panel...Folder tree remains hidden

In the dual panel mode I use the setting:

File system tree: one tree per panel
Position in panel: left left

When I start in the dual panel mode with two panels with each panel a file tree and switch to one panel mode; close FileCommander and start up again, it appears as it was closed: in the one panel mode with its folder tree.

When switching to dual panel mode now, FreeCommander makes the hidden panel visible but its folder tree is missing. (I think due to incorrect resizing)

No matter what I try to do - I made the plane active; pushed several times on the folder tree display button; drag the separation between the two planes – the folder tree remains hidden. The only option I have, is to close FreeCommander again in the dual panel state and restart. Now FreeCommander starts up in the dual panel mode and now the folder tree display button brings back the folder tree.

This is awkward in a file manager with a dual panel workflow.

Acer One 2 gig windows 7 latest updates
BTO Core 2 Duo T7800 2 gig windows XP

joby_toss
Posts: 1346
Joined: 22.07.2009, 19:19
Location: Romania
Contact:

Re: Switch F10 dual/one panel...Folder tree remains hidden

#2 Post by joby_toss » 09.08.2014, 06:29

Confirmed!

But it's not a problem of window resizing, the tree for the (previously) hidden panel is just disabled (you can check the toolbar icon status).

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 3410
Joined: 19.08.2007, 21:40
Location: Slovakia

Re: Switch F10 dual/one panel...Folder tree remains hidden

#3 Post by Dreamer » 09.08.2014, 20:32

Confirmed, but I have strange findings...

- first attempt , if the left panel is active, I switch to single view by F10, restart FC, press F10 again, one tree is disabled, F10 then doesn't change it
- second attempt , if the right panel is active, I switch to single view by F10, restart FC, press F10 again, one tree is disabled, but if I press F10 twice to switch to 1-panel and then to 2-panels, both trees are visible/active (I can confirm this always)
- third attempt , if the left panel is active, I switch to single view by F10, restart FC, press F10 again, both trees are active - from now on, I can always reproduce this too

I'm using "one tree per panel" and "left-left" options, FC 6681 test version, Win Vista 32 bit.

dsperber
Posts: 96
Joined: 28.03.2010, 00:35

Re: Switch F10 dual/one panel...Folder tree remains hidden

#4 Post by dsperber » 09.08.2014, 21:37

I'm using 668 under Win7 x64. Same "one tree per panel" and "left-left" configuration.

However I use over/under presentation (i.e. "split horizontal" with tree/detail panes on top and tree/detail panes on bottom) rather than left/right presentation. Just View -> Split Horizontal (i.e. CTRL+H) and try it out.

Problem doesn't occur with this over/under configuration (CTRL+H). I much prefer seeing all four panes in maximum visibility and full pane/column sizability this way.

Anyway, using F10 to toggle between "single panel" (i.e. just two panes, 1-2 filling entire screen) and "split screen two panels" (i.e. four panes, 1-2 on top and 3-4 on bottom), there is no failure of the "tree" panes (1 and 3) always appearing.

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 3410
Joined: 19.08.2007, 21:40
Location: Slovakia

Re: Switch F10 dual/one panel...Folder tree remains hidden

#5 Post by Dreamer » 19.08.2014, 20:45

Here it's fixed in 669, please confirm...

MdJ
Posts: 16
Joined: 06.05.2013, 21:05

Re: Switch F10 dual/one panel...Folder tree remains hidden

#6 Post by MdJ » 21.08.2014, 21:53

I tested this issue with release 670 20 august 2014 and I confirm that the problem has been fixed.

Acer one 522 2GB
Windows 7

Aliraza149
Posts: 1
Joined: 13.12.2014, 11:05

Re: Switch F10 dual/one panel...Folder tree remains hidden

#7 Post by Aliraza149 » 13.12.2014, 11:29

Simply define in "Program" field the folder only.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests