Entry point ConvertToGlobalHandle not located

Bugs and issues - current donor version.
Post Reply
Message
Author
Zumwalt
Posts: 8
Joined: 16.05.2012, 18:59

Entry point ConvertToGlobalHandle not located

#1 Post by Zumwalt » 16.05.2012, 19:15

I am running FC XE 0.0.0.591 public preview on XP, SP3.
Whenever I start it, I get the following windows error message: "The Procedure Entry point ConvertToGlobalHandle could not be located in the dynamic link library KERNEL32.dll".
This does not happen in the non-beta FC, and after ignoring the message all appears to work correctly.
This is probably a windows problem and not a true FC bug, but does anyone know how to fix it?
I've googled for hours and didn't come up with much.

tia

Ernie5335
Posts: 44
Joined: 03.04.2012, 09:05
Location: Almere, The Netherlands...

Re: Entry point ConvertToGlobalHandle not located

#2 Post by Ernie5335 » 16.05.2012, 20:33

I also use XP with SP3 and FC XE 0.0.0.591 and there are no problems starting up here...
I say, what a day...

Zumwalt
Posts: 8
Joined: 16.05.2012, 18:59

Re: Entry point ConvertToGlobalHandle not located

#3 Post by Zumwalt » 16.05.2012, 23:31

I really think it's something messed up with my system, just hoping someone can point me in some direction.

Ernie5335
Posts: 44
Joined: 03.04.2012, 09:05
Location: Almere, The Netherlands...

Re: Entry point ConvertToGlobalHandle not located

#4 Post by Ernie5335 » 17.05.2012, 09:25

I think it's something with the installation. If you've installed FC-XE from "fcxe_setup.zip", then close that version and try the portable version from the page http://www.freecommander.com/fc_beta_en.htm in another folder. It's called FreeCommanderXE.zip and that's the version I myself use, without a problem. If it works for you, you can use the settingfiles from the installed version (like FreeCommander.ini etc) and uninstall that one. Otherwise maybe you can Google yourself to a solution...
Good luck :wink:
I say, what a day...

Zumwalt
Posts: 8
Joined: 16.05.2012, 18:59

Re: Entry point ConvertToGlobalHandle not located

#5 Post by Zumwalt » 25.05.2012, 10:47

Thanks for the suggestion.
Tried the portable option, but it didn't work.
I ducked and googled for a day, re-installed kernel32.dll from the original CD, and did a few malware scans.
I don't get the error message on another system with the exact same kernel32.dll, so I'm assuming the problem is not caused by it.
Moving on: I'll just live with the error message until I upgrade my system.

Zumwalt
Posts: 8
Joined: 16.05.2012, 18:59

Re: Entry point ConvertToGlobalHandle not located

#6 Post by Zumwalt » 16.06.2012, 13:41

Finally found AN answer: Imgburn had the same error and the suggestion was to rename or delete svrapi.dll.
Renamed it and the error message does not appear.
I don't know the counter indications yet, but the file is not on two other of my computers.

exosceleton
Posts: 1
Joined: 18.06.2012, 15:59

Re: Entry point ConvertToGlobalHandle not located

#7 Post by exosceleton » 18.06.2012, 16:05

Same problem here, and renaming svrapi does seem to do the trick.
Let me know if you find any downside to the renaming.
Thanks

Zumwalt
Posts: 8
Joined: 16.05.2012, 18:59

Re: Entry point ConvertToGlobalHandle not located

#8 Post by Zumwalt » 18.06.2012, 16:14

Before deleting I checked the properties and it looks like it came from Windows 95 Plus Pack with a date of 2006.
The was a long time ago and I know I've had at least 3 new computers and windows installs.
Must have come from some old software install (I still use lots of 16 bit programs) or virus , even though I wear protection.

No problems so far after renaming it.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests