Page 1 of 1

Select with right mouse button

Posted: 11.01.2014, 13:47
by fake
Hello I have problem with select with right mouse button.

Tools / Settings / Select items / NC-Mode (sticky selection) / Select with right mouse button

If i select item right click and slow mouse move it works, but fast mouse move always skip a few item.

FreeCommander XE 2014 (release 650), Win 8.1 64-bit

Re: Select with right mouse button

Posted: 11.01.2014, 21:06
by Dreamer
Confirmed, but only if moving very fast.

FC 650, Win Vista 32 bit.

Edit: Hint - activate the option "enable selection per mouse dragging" and use left mouse button to select several files quickly.

Another hint - use the shortcut to select all files with same extension, I'm using Ctrl+S custom shortcut, it's handy next to Ctrl+A, then Ctrl+D to deselect all items. (CTRL+A/S/D all/same ext./deselect all).

Re: Select with right mouse button

Posted: 12.01.2014, 10:25
by fake
Dreamer wrote:Confirmed, but only if moving very fast.

FC 650, Win Vista 32 bit.

Edit: Hint - activate the option "enable selection per mouse dragging" and use left mouse button to select several files quickly.

Another hint - use the shortcut to select all files with same extension, I'm using Ctrl+S custom shortcut, it's handy next to Ctrl+A, then Ctrl+D to deselect all items. (CTRL+A/S/D all/same ext./deselect all).
Thanks I didn´t know about Ctrl+D. But It didn´t solve the problem. I use right click+mouse move for partial selection/deslection. If i want select all i always use Ctrl+A.

By the way: For me this is normal move not very fast..

Re: Select with right mouse button

Posted: 12.01.2014, 16:06
by Dreamer
CTRL+D is my custom shortcut for "deselect all", don't know which shortcut is default, if any.

For me Insert or Space, with the option "go to next item" is better than right button.

BTW - If I move fast, all items are selected, only moving very fast some are skipped. Sometimes the items with short name are not selected, if full row select is disabled, this is normal, not a bug. Try to move down right next to the items icon.

Re: Select with right mouse button

Posted: 13.01.2014, 10:40
by fake
Everybody has own way to do i. In totalcommander right click and mouse move - without problem..